top of page

Звіт МО вчителів французької мови за 2014 – 2015 навчальний рік

На кафедрі французької мови працює 4 вчителя:

  1. Гольдіна Олена Михайлівна, учитель вищої категорії, старший учитель

  2. Макеєва Валентина Стахівна, учитель вищої категорії, старший учитель

  3. Сова Тетяна Іванівна, учитель вищої категорії

  4. Лалова Анна Олександрівна, учитель другої категорії

В цьому навчальному році атестувалась Лалова Анна Олександрівна. За результатами атестації їй була присвоєна друга категорія.

Робота вчителів французької мови у 2011 – 2012 навчальному році відбувалася відповідно до загального плану роботи ліцею, індивідуальних планів викладачів та темою МО «Компетентнісно орієнтований урок французької мови як шлях до підвищення мовленнєвої компетентності учнів».

Головне завдання у викладанні іноземної мови полягає у формуванні в учнів комунікативної компетенції, базою для якої є комунікативні вміння, сформовані на основі мовленнєвих знань та навичок.

У рамках реалізації даної мети вчителі МО:

  • використовували інтерактивні методики, ефективні види діяльності, які сприяють активізації пам’яті, уяви, збагаченню словникового запасу;

  • розробили нові методичні підходи у вивченні французької мови;

  • широко використовували аутентичні матеріали;

  • продовжували ефективну роботу з обдарованими дітьми;

  • відвідували уроки своїх колег з метою підвищення педагогічної майстерності.

Для підвищення якості освіти на кафедрі постійно продовжується вивчення сучасних підходів у викладанні іноземної мови.

Показником якісної роботи вчителів МО є участь та перемоги учнів на олімпіадах різного рівня, конкурсах та захисту курсових робітю

Так, 11 учнів посіли призові місця на районній олімпіаді. Це на трьох учнів більше ніж минулого року.

Щодо обласної олімпіади, то кафедра повторила результати 2013-2014 навч.року та має 3 переможців.

Учні 11-х класів зайняли призові місця у Міському конкурсі на найкращий відгук на прочитану книгу на іноземній мові:

  1. Олексієнко Анна (11-Б клас) – ІІ місце (учитель Макеєва В.С.)

  2. Богодухова Єлизавета (11-А клас) – ІІІ місце (Лалова А.О.)

Вперше в цьому році учні класичного ліцею прийняли участь у Всеукраїнському конкурсі «Галус» та показали наступні результати:

  1. Мосейко Єва (4-А клас) – І місце (учитель Лалова А.О.)

  2. Демченко Аліса (8-А клас) – І місце (учитель Гольдіна О.М.)

  3. Циганок Софія (4-А клас) – ІІ місце (учитель Лалова А.О.)

  4. Кравченко Аріна (4-А клас) – ІІ місце (учитель Лалова А.О.)

  5. Годовиченко Анастасія (8-А клас) – ІІ місце (Гольдіна О.М.)

  6. Москвіна Марта (5-А клас) – ІІІ місце (Сова Т.І.)

Щорічно учні 8-10 класів приймають участь у захисті курсових робіт на французькій мові. 4 червня 2015 р. успішно презентувала свою роботу учениця 8-Б класу Матвейшина Софія (учитель Гольдіна О.М.).

Педконсиліуми у перших та п’ятих класах показали, що робота вчителями МО проводиться у правильному напрямку та має дуже добрі результати. У рамках педконсиліумів були проведені на вищому рівні відкриті уроки у 1-А та 1-Б кл. Совою Т.І.

Педагоги МО постійно підвищують свій професійний рівень, приймаючи участь у методичних семінарах, ста жировках та конкурсах.

Сова Т.І. та Лалова А.О. прийняли участь в навчально-методичних семінарах, які проходили на базі ЗНУ у жовтні 2014 р. та березні 2015 р. Гольдіна О.М. двічі (листопад 2014 р., травень 2015 р.) проходила стажування в Київі в рамках навчання за програмою PRO FLE , організованою посольством Франції в Україні, Міністерством освіти України, Центром дистанційної освіти та Інститутом педагогічних досліджень при Міністерстві освіти Франції.

Всі вчителі МО приділяють велику увагу позакласній роботі, яка сприяє підвищенню інтереса у учнів до вивчення французької мови. Це свята у молодшій ланці (3, 4, 5 кл.), проведені вчителями Лаловою А.О. та Совою Т.І. та участь всіх викладачів кафедри та учнів 3-го, 8-х, 9, 10 та 11-х класів у Міському фестивалі французьких провінцій в рамках Всесвітнього тижня франкофонії та співробітництва з французьким культурним центром «Альянс Франсез».

В цілому запланована робота на 2014-2015 навчальний рок відбулася. Вся практична частина Програми з французької мови виконана в повному обсязі. Якість знань в середньому по кафедрі стабільна.

Але існують деякі проблеми, які треба вирішити в першу чергу:

  • покращити умови роботи в 1-х класах (дуже маленькі не пристосовані до роботи , які потребують ремонту, відсутність ТСО);

  • потребує ремонту кабінет 45;

  • не вистачає підручників французької мови.

Успішне оволодіння іноземною мовою безпосередньо залежить від наявності та якості навчальної, методичної літератури, а також технічної бази. В цьому питанні кафедра довгі роки зазнавала труднощі. Деякі проблеми вирішувалися власними силами (в тому числі, за свій кошт) учителями Совою Т. І., Гольдіною О. М., Нестеровою О. С. В цьому році кафедра звернулася за допомогою до адміністрації ліцею, та отримала цю допомогу в якості підручників для спецкурсу та телевізора. Потребує ремонту кабінет 45, та потрібно замінити підлогу та парти у кабінеті 41. У кабінеті 45 немає комп’ютера, а укабінеті 41 комп’ютер не читає CD та DVD диски, тому немає можливості його використовувати у повному обсязі.

В цілому запланована робота на 2011-2012 навчальний рік відбулася. Вся практична частина програм з французької мови виконана у повному обсязі. Якість знань у середньому по кафедрі добра та стабільна. Учні, які вивчають французьку як другу іноземну мову показали теж добрі результати, але залишаються проблеми з французької мови як другої у знов прибулих учнів.


Избранные записи
Новые записи
Поиск по ключевым словам
Тегов пока нет.
Обращайтесь
  • Иконка Google+ с длинной тенью
  • Иконка Facebook с длинной тенью
  • Иконка LinkedIn с длинной тенью
  • Иконка Twitter с длинной тенью
bottom of page